Aura Op den Camp

TXT | CV

Ik maak in mijn werk gebruik van diverse uiteenlopende technieken. gedeeltelijk vanwege de specifieke mogelijkheden die dit biedt, gedeeltelijk als logisch gevolg van mijn manier van werken. ik maak schilderijen, tekeningen, foto's, grafiek, installaties.
het afwisselen en/of combineren van verschillende disciplines heeft een noodgedwongen afstand nemen van het een of het ander tot gevolg hetgeen ik als verfrissend en verrijkend ervaar. bovendien ben ik ervan gaan houden afwisselend vrij én vanuit een zekere begrenzing te werken.

Inspiratie haal ik uit het leven zelf. ik ben geboren in Semarang op Java (Indonesië) en van nederlandse-franse-duitse-chinese afkomst. vanuit Indonesië ben ik eerst in Z-Limburg (NL) terecht gekomen, later in N-Brabant (NL). Momenteel woon en werk ik in Arendonk(NL). het leven zelf heeft mij geleerd eigen werelden te scheppen ofwel de realiteit uit haar context te tillen en te transformeren tot een andere werkelijkheid. en vooral niet te aanvaarden dat iets persé is wat het lijkt te zijn. vanuit dit gegeven beschouw ik het leven en reageer ik hierop in mijn werk. mijn verbondenheid met de natuur speelt eveneens een grote rol in mijn werk, de natuur beschouw ik als mijn grootste leermeester.