Aura Op den Camp

TXT | CV

Ik maak schilderijen, tekeningen, foto's, grafiek  en installaties. Ik hou ervan in uiteenlopende technieken te werken, gedeeltelijk vanwege de specifieke mogelijkheden  van de betreffende techniek en gedeeltelijk als logisch gevolg van de omstandigheden waarin ik me bevind. 
Het afwisselen en/of combineren van verschillende disciplines heeft een noodgedwongen afstand nemen van het een of het ander tot gevolg hetgeen ik als verfrissend en verrijkend ervaar. Bovendien ben ik ervan gaan houden afwisselend vrij én vanuit een zekere begrenzing te werken.

Inspiratie haal ik uit het leven zelf. ik ben geboren in Semarang op Java (Indonesië) en van nederlandse-franse-duitse-chinese afkomst. Vanuit Indonesië ben ik eerst in Z-Limburg (NL) terecht gekomen. Op jonge leeftijd ben ik naar Eindhoven verhuisd waar ik  momenteel woon en werk.  Het leven zelf heeft mij geleerd eigen werelden te scheppen, de realiteit uit haar context te tillen en te transformeren tot een andere werkelijkheid. en vooral niet te aanvaarden dat iets persé is wat het lijkt te zijn. Vanuit dit gegeven beschouw ik het leven en reageer ik hierop in mijn werk. Mijn liefde voor  en verbondenheid met de natuur speelt eveneens een grote rol in mijn werk. De natuur beschouw ik als mijn grootste leermeester.